Wat maakt een Palomar behandeling zo bijzonder?

Andere lasersytemen, zoals de CO2 laser gebruiken een ablatieve methode: hierbij wordt de opperhuid en een gedeelte van de lederhuid verwijderd. Het herstel duurt meerdere weken en mogelijke bijwerkingen zijn wekenlange roodheid, pigmentverschuivingen en een risico op wondinfecties.

De behandelingen met de Palomar Starlux 1540 geven uitstekende resultaten zonder eerder genoemde bijwerkingen en zonder herstelperiode. De laserstraal uit het handstuk dringt diep door in de huid. Daarbij zorgt de fractional methode voor een snelle genezing in de lederhuid terwijl de opperhuid intact blijft en er geen blijvende roodheid ontstaat.

Palomar behandeling

De behandelingen zijn gemakkelijk uit te voeren. Er is geen lange voorbereidingstijd en ingewikkelde nabehandeling noodzakelijk. De behandelingen zijn snel en daardoor gemakkelijk in te passen in uw persoonlijke agenda.

Zijn de behandelingen veilig?

Doordat de laser in vele, zeer smalle bundels uitgezonden wordt, wordt slechts een deel van het totale huidoppervlak behandeld en blijft een groot deel intact. Daarbij koelt het handstuk de huid, waardoor de behandeling aangenamer en veiliger is.

Wat kan ik direct na de behandeling verwachten?

Na de behandeling kunt u een gevoel van aanhoudende warmte, spanning van de huid of enige roodheid ervaren van het behandelde gebied. Dit zal enkele uren na de behandeling verdwijnen. De meeste patiënten ervaren binnen enkele dagen positieve veranderingen in de huidtextuur en de kwaliteit van de huid. Het eindresultaat zal echter pas na 3 maanden optimaal zijn.

Een serie behandelingen met een tussentijd van 4 – 6 weken kan nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken. Uw behandelaar zal u meer informatie geven over de huidverbeteringsbehandelingen en de te verwachten resultaten.